Hampus Rydman mästare i Modsport 2

Kanonloppet i Karlskoga med SPVM & STCC. Soligt och varmt

Fastän de båda tävlingarna i Falkenberg återstår, har Hampus Rydman redan säkrat segern i Modsport 2 med Double H Motorsports Ginetta G50. Detta trots problem på Karlskoga-banan i helgen, där han tvingades bryta första loppet sedan differentialen skurit. Men ett snabbjobb av teamet – med förre Ginetta-föraren Tintin Kanrell i spetsen – såg till att Hampus kom till start. En andra plats bakom norrmannen Håvard Kollen (Ginetta G50) räckte mer än väl för att se till att poängövertaget är ointagligt inför nästa månads finaler.

Ginetta G50-bilarna visade sig mycket snabba och effektiva i det stora Modsport-fältet. I söndagens andra lopp låg duon Kollen-Rydman tätt efter varandra hela loppet, med endast en Modsport 1-bil framför sig – Andreas Boström välbyggda BMW M3. Och det finns mer att hämta, enligt teamchefen Claes Rydman:

– Vi ligger en bit ovanför minimivikten och det är möjligt att få bort det mesta av extra vikten. Dessutom kör vi enligt GT4 där aerodynamiken är begränsad.

Under säsongen har många noterat Ginetta-bilarnas framgångar i Modsport 2 och det är troligt att ännu fler kommer till start nästa säsong. Även den nyare versionen med typbeteckningen G55 platsar väl in i klassen.

Håvard Kollen var annars den mest framgångsrike i Modsport 2 denna helg – med två segrar. En skön revansch för den unge norrmanen efter kraschen på Kinnekulle i våras.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark