Hampus Rydman leder Modsport 2 inför helgens tävlingar

1Mod150503-228

I flera år har han kört Swedish GT. I Ginetta G50 och Ferrari 430. Säsongerna 2012 och 2013 fanns han med i den absoluta toppen med Euroracing´s 430 GT2 men ända fram till mästerskapsseger räckte det inte. Men några år tidigare – 2008 – körde han hem Ginetta G20 Cup – under ett av de år när klassen var som allra störst.

I år har Hampus och teamet Double H Motorsport en ny utmaning. Med samma Ginetta G50 som han körde i fjol – tillsammans med Tintin Kanrell – är målet nu att vinna Modsport 2. Allt började perfekt på Mantorp med två segrar. Att notera är att Hampus var snabbast av alla på kvalet och körde ifrån samtliga betydligt snabbare bilar i Modsport 1. På regnvåt bana ska tilläggas, när hästkrafter spelar något mindre roll. Nästa tävlingshelg – på Kinnekulle Ring – såg att ut gå lika bra. Seger i första racet och en klar ledning i andra, när motorn plötsligt stannade i slutet av raksträckan. Hampus fick igång motorn igen men då hade många konkurrenter passerat. Under slutvarven lyckades han dock återta ett antal placeringar och körde in som tvåa. I serien leder han på 80 poäng före Kent Johansson (Cobra) som har 56.

En het helg på Ring Knutstorp väntar. Ett heat under vardera lördag och söndag med  temperaturer kring 30 grader. Förutom Hampus Rydman´s G50 hoppas vi att norrmannen Håvard Kollen är tillbaka efter sin krasch på Kinnekulle Ring. Kollen som fick med sig en andra plats från Mantorp Park ligger bara nia i serien just nu, men avståndet i poäng fram till tredje plats är fullt möjligt att plocka in.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark