Hampus Rydman dominerade på Ring Knutstorp

Pole position och seger i båda loppen. Bättre start på säsongen kan man knappast få och det var precis den premiär regerande Ginetta-mästaren Hampus Rydman hade hoppats på. Den ende som kom nära var Fredrik Blomstedt som gjorde ett tillfälligt inhopp i serien. Den internationellt meriterade 27-åringen kvalade in som tvåa och tog också den placeringen i Race 1. Bakom toppduon gjorde unge Daniel Andersson en imponerande insats och knep tredjeplatsen i sin racingdebut. Amalie Wichmand startade från tredje rutan men åkte av efter en fajt med just Andersson. Anders Gustavsson var fyra i sin comeback i klassen med Linus Ahlström som femma. Övriga poängplatser togs av Niklas Kristiansson, Andreas Lundin, Filip Engdahl, Jesper Ramsberg och Alexander Holmberg.

Andra heatet såg ut att bli en repris av det första med Rydman i ledning och Blomstedt som tvåa. Men Fredriks bil såg ut att tappa effekt och efter ungefär halva loppet var han upphunnen av både Wichmand och Andersson. Båda tog sig relativt enkelt förbi och det blev ännu en placering på pallen för nykomlingen Daniel Andersson. Den här gången fungerade allt för Amalie Wichmand som körde i mål närmast suveränen Hampus Rydman. Därmed blev hon den första kvinnliga förare att ta sig upp på prispallen i ett Ginetta-race sedan Jenny Brorsson – och det var mer än 10 år sedan…

Blomstedt kunde ändå ta en fjärde plats och därefter följde Anders Gustavsson och Jesper Ramsberg. Jonas Källström slutade sjua med Alexander Holmberg, Niklas Kristiansson och Mikael Karlsson på de sista poängplatserna.

Årets Ginetta-fält är rekordstort och det krävs en del att ta sig upp bland de tio främsta som tilldelas poäng. Inte mindre än 23 Ginetta G40-bilar deltog i premiären som därmed var största klass tillsammans med Porsche Carrera Cup.

Redan om två veckor – den 18 maj – är det dags för nästa omgång. Då kör klassen på norska Rudskogen.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark