Gullberg/Mörner i Ginetta G55 Swedish GT-mästare.

Trots att en tävlingshelg återstår har Otto Gullberg och Axel Mörner redan säkrat titeln i Swedish GT:s GTB-kategori. Efter fyra raka segrar i Anderstorp och Karlskoga kom OTTO racing till norska Rudskogen med målet att försvara sin mästerskapsledning.

Efter att Gullberg kvalat snabbast i klassen såg det ändå länge ut som att segern i Race 1 skulle gå till Thed Björk/ Prins Carl Philip Bernadotte, men ett något för kort depåstopp resulterade i att Lotus-duon bestraffades med en Stop-Go och fick nöja sig med en tredje plats. I stället var det Simon Sjöö i en Porsche Cayman som körde in som tvåa efter Gullberg/Mörner´s G55.

STCC på Rudskogen

Lördagens lopp kördes på blöt bana och än värre skulle det bli på söndagen när regnet vräkte ner. Mörner tog ledningen i klassen, tätt följd av Simon Sjöö´s Porsche, norrmannen Stöldahl i en Audi TT samt Prins Carl Philip´s Lotus. En liten utflykt på gräset för den senare på det mycket besvärliga underlaget, gjorde att Thed Björk hade en ganska svår uppgift när han tog över ratten efter depåstoppen. Men WTCC-mästaren Björk fick aldrig någon chans att visa om det var möjligt att köra ikapp, efter att Jan Brunstedt´s Audi R8 kommit ut i gräset i slutet av långa raksträckan och snurrat rakt in i Cyan´s Lotus. Medan R8:an hamnade i räcket klarade sig Lotusen bra och Thed kunde fortsätta. Bärgningen av Brunstedt´s bil fick dock till följd att Safety Car kallades ut och tävlingen slutfördes bakom denna, naturligtvis med oförändrade positioner förarna emellan. Gullberg tog målflaggan som vinnare på nytt och fullbordade ännu ett perfekt resultat för OTTO Racing. 

Sjätte raka segern för Gullberg/Mörner och en ointaglig ledning inför finalen på Mantorp Park 22 september. I GTA vann Robin Hansson/Daniel Roos båda loppen överlägset.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark