Ginetta: Tät kamp om poängen inför Karlskoga

Lilla Västkustloppet i Falkenberg med SSK-Serien.
Lilla Västkustloppet i Falkenberg med SSK-Serien.

Efter ett långt sommaruppehåll är Ginetta GT5 Challenge åter på banan i samband med Kanonloppet i Karlskoga. Två race – ett vardera på lördag och söndag – och viktiga poäng att fördela. I ett 20 bilar starkt startfält är det jämnt bland G40-förarna Andreas Andersson och Robin Lassander. De har vunnit tre tävlingar var och i sammandraget skiljer endast två poäng. Niclas Harbig har också goda chanser inför de avslutande båda helgerna med fyra deltävlingar och 40 poäng att köra om.

I G20 har gotlänningen Alexander Holmberg gjort det mesta rätt i sin comeback i serien. Med 48 inkörda poäng har han ett gott försprång till Otto Gullberg på 36. Men Otto har varit den mest segerrike och har säkert både vilja och kapacitet att knappa in på Alexander inför finalen på Mantorp Park i oktober. Kalle Berggren är trea och skuggas av Daniel Axelsson samt Ingemar Asp medan fjolårets bäste poängplockare i G20 – Joakim Stridh – haft en bedrövlig säsong så här långt med krascher och andra problem. Återstår att se hur mycket han kan ta in i de tävlingar som återstår.

I år har 50+ -klassen återkommit i Ginetta och här gäller erövrade poäng oavsett biltyp. Pokaler delas ut till de tre främsta efter sista deltävlingen och just nu är det G40-föraren Roger Joleby som har övertaget.

På lördag kväll ska klassen ha ett möte där preliminära riktlinjer för nästa år presenteras. En del nytt är på gång och målet är att redan starka Ginetta ska växa än mer. Även de som inte kör i serien nu är välkomna att vara med!

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark