Ginetta Super Car nu officiell!

Första bilderna och en video har släppts på Ginetta´s extrema sportbil – avsedd för landsväg. En aggressiv skapelse med vissa spår från G55.

Men den här bilen är mycket mer avancerad med chassi i kolfiber och för en vägbil ovanligt mycket downforce. Tekniken är till stor del hämtad från Ginetta´s prototyper  (LMP1/LMP3) och den centralt placerade V8:an bygger man ”in-house”. Den är på sex liter och utvecklar ca 600 hästar. En ännu vassare version kan komma senare… Fartresurserna är dock betydande redan nu då bilen bara väger 1150 kg.

Prisvärda bilar har länge varit Ginetta´s signum men huruvida denna motsvarar priset återstår att se. Cirka 400.000 pund kommer bilen att kosta när de första rullar ut från fabriken i början av 2020. Av dessa lär 14 redan vara sålda. För den som inte vill vänta så länge sker premiärvisningen om ungefär en vecka i samband med Genéve-salongen.

Annars finns möjligheter att beskåda denna och andra modeller från Ginetta i höst då vi planerar en ny resa till England och fabriken utanför Leeds.

Läs mer om Ginetta Super Car här https://www.pistonheads.com/news/ph-britishcars/200mph-545hp-per-tonne-ginetta-unveiled/39712

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark