Ginetta-premiären flyttas till Mantorp

3gin130608-058

Ginetta GT5 Challenge kommer att köra sin premiär på Mantorp Park den 30-31 maj. Den ursprungliga starten på säsongen var planerad till norska Våler redan kommande helg men den utflykten är inställd för Ginettas del.

– Med mindre än vecka kvar har klassen fortfarande inte fått de dokument som krävs för tullfri passage av gränsen och då kan vi tyvärr inte köra, säger Leif Lindström som ansvarar för serien.

Norge är som bekant inte medlem i EU och omfattas därför inte av den fria rörligheten av varor som medlemsländerna. Det betyder att varje tävlande ska ha ett internationellt certifikat (carnet) som ska stämplas vid in- och utfart. Alternativet är att arrangören får ett centralt avtal med norska tullverket och det är ett sådant Ginetta-serien väntat på och inte fått.

– Nu ser vi i stället fram mot Mantorp Park och Autoropa Racing Days  – ett arrangemang där också Swedish GT har sin säsongstart.

Den nya kalendern för Ginetta blir därmed helt identisk med den för Swedish GT – plus som förlopp till MP 500 i början av oktober.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark