Ginetta LMP1 testas i Williams vindtunnel

Drömmen om en seger på Le Mans 24-timmars kan bli verklighet för Lawrence Tomlinson och hans nya Ginetta LMP1-bil. Fabrikens hittills största satsning växer fram till något som under sena hösten ska kunna komma ut på banan för de första testerna. Fram till nu har mycket jobb lagts ner på själva konstruktionen där Adrian Reynard och Paolo Catone (Peugeot 908, Courage) varit nyckelpersoner. Man har också börjat köra första modellen i Williams vindtunnel – med enligt uppgift mycket gott resultat.

När de stora fabrikerna nu drar sig ur LMP1 (Audi, Porsche med frågetecken också för Toyota) öppnar det upp oväntade möjligheter för de privata små aktörerna. Ginetta LMP1 kommer att debutera nästa säsong och det kan bli upp till sex exemplar av den nya bilen till 2018 Le Mans 24 hours. Ett team som redan beställt bilar är välkända Manor, som i år tävlar i LMP2.

Ginetta´s LMP1-bil kommer att förses med en motor från Mecachrome som i detta utförande ska utveckla ca 800 hkr. Priset för rolling chassie är £1,34 M (ca 14 Mkr) och därtill kommer leasing av motorer samt full teknisk support för £594.000 (ca 6 Mkr) för en säsong.

Brittiska Autocar har en intervju med Lawrence Tomlinson som kan läsas här https://www.autocar.co.uk/car-news/industry/ginetta-boss-lawrence-tomlinson-his-24-hours-le-mans-dream

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark