Ginetta GT5 Challenge startar upp på Mantorp Park

SSK-final på Mantorp Park med Radical & Ginetta.

En med svenska mått mätt tidig premiär när Ginetta GT5 startar årets säsong tillsammans med SPVM och SSK i helgen. Stora startfält i många klasser och Ginetta står för en betydande del med 18 anmälda bilar. Bland G40-bilarna får regerande mästaren Niclas Lindström möta motstånd från fjolårets tvåa Jesper Prytz och Bror Ellfolk, som vann ena deltävlingen här för ett år sedan. Niclas Harbig är nykomling i G40-modellen men har tidigare tävlat i G20 Cup.

– Annorlunda att köra jämfört med G20, så det tar lite tid att hitta farten, berättar han efter test i tisdags på östgötabanan.

Bland G20-bilarna får förra årets etta – Joakim Strid – åter möta några av sina främsta motståndare från tidigare, till exempel Anders Hedensjö och Daniel Axelsson. Men det är gott om nykomlingar och av dessa har unge Robin Lassander imponerat under tester. En annan yngling att hålla ögonen på är Kalle Berggren som bara kört en gång tidigare i GT5 Challenge – på Ring Knutstorp i höstas med bra resultat.

Kvalificering sker på lördag eftermiddag och de båda tävlingen går på söndag. Bland övriga klasser kan nämnas Radical som har växt under vintern samt Modsport med hela 36 anmälda i de tre divisionerna 1/2/3. I Modsport 2 deltar två Ginetta G50 – körda av Hampus Rydman och norrmannen Håvard Kollen. Båda kämpar om poäng i Ginetta GT Trophy där en plats i en fabriks-G55 på Brands Hatch står på spel!

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark