Ginetta G55 vinner i England och Frankrike

Ginetta G55 fortsätter att vara en av de mest framgångsrika GT4-bilarna. Under påskhelgen var det premiär för både British GT och GT4 European Series Southern Cup – båda med starka och stora startfält. 

På Oulton Park körde Ginetta´s fabriksförare Mike Simpson snabbast av alla GT4-bilar och tiden han noterade var ett nytt kvalrekord. Men redan i starten blev han påkörd och i stället var det Lanan Racing´s Alex Reed/David Pittard som segrade i teamets G55. Även det första 60-minutersloppet slutade med en Ginetta-framgång där HHC Motorsports Will Tregurtha/Stuart Middleton körde in som tvåa efter Adam Malon /Adam McKay i en McLaren 570S. I British GT tävlar GT4:orna i samma race som GT3-bilarna och i år är de förstnämnda betydligt fler till antalet. Trots det ett mycket konkurrenskraftigt GT3-fält där Barwell Racing med Phil Keen/Jon Minshaw tog dubbla segrar med sin Lamborghini Huracán.

Franska Nogaro var platsen när den södra avdelningen av GT4 European Series startade. Även här var Ginetta G55 framgångsrika med seger i första tävlingen genom Speedcar´s Rodolpho Wallgren/Gaël Castelli. Följd av inte mindre än sex stycken Porsche Cayman… I det andra loppet blev det dubbelt Porsche med Speedcar´s andra G55 som trea ((Consani/Lariche).

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark