Ginetta G55 Cup lanseras – LMP3-test till vinnarna!

GT4 Scandinavia startade i år och mönstrade inte mindre än åtta olika sportvagnsmärken. Ett av dem är brittiska Ginetta med sin G55-modell och nu får förare av den modellen möjlighet att även tävla i en egen Cup. Leif Lindström är promotor för både skandinaviska GT4 och Ginetta GT5 och ser denna klass i klassen som ett välkommet inslag i GT4-serien.

-Ginetta G55 GT4 kostar betydligt mindre i inköp än andra bilar i klassen – och den är fortfarande konkurrenskraftig. Jag tror att just G55 är ett möjligt insteg i GT4 för förare och team som annars inte skulle komma till start. Med tanke på att man köper en bra begagnad bil för 40-45.000 pund och kan dela den på två, så är det alternativet mer prisvärt än något annat på den här nivån.

Den som väljer att tävla i en Ginetta G55 kan därmed ta poäng i två kategorier. Dels i GT4 Scandinavia´s PRO/AM eller AM-divisioner, men också i den speciella ”Ginetta G55 Cup”.
En ”Cup” som har stöd av fabriken utanför Leeds och för att visa detta har man erbjudit en riktigt fint pris.

Den duo som samlar flest poäng av Ginetta-förarna får en officiell testdag i en av fabrikens nya LMP3-bilar. Jag vet att just LMP3 är målet för många som kör GT-bil och det här är en unik chans för de som är mest framgångsrika, säger Leif Lindström.

För närvarande finns en handfull G55-bilar i Skandinavien och målet är att de ska bli fler redan till nästa år.

 • Det är inte svårt att hitta bilar till salu både i England och övriga Europa. Och vill man beställa en ny så är leveranstiden cirka 12 veckor, avslutar Leif Lindström.
Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark