Ginetta fortsätter växa – 24 bilar anmälda!

Falkenberg Classic
Falkenberg Classic

Med knappt två månader till säsongstart är redan 24 förare anmälda till premiären på Mantorp Park. Den äldre G20-modellen dominerar fortfarande till antal med 14 registrerade men även G40 växer och i år väntas minst 10 bilar stå på startlinjen. Fjolårets toppduo Niclas Lindström och Jesper Prytz har lämnat klassen men en rad aspiranter står redo att ta över platserna på podiet.

Från och med i år separeras G40 och G20 helt i tabellerna, även om de fortfarande tävlar tillsammans. I den täckta G40 kan det bli en tät kamp mellan ungdomarna Robin Lassander, Andreas Andersson och Niclas Harbig. Bror Ellfolk har köpt en G55 men räknar ändå med att använda sin G40 vid utvalda tillfällen. Karl-Arne Källström tillhör de som nyligen köpt en G40 och så kommer en bil från Ginetta Sweden, med ännu inte angiven förare. Anders Ekdahl, Roger Joleby, Seb Berger Axelsson och Olle Olsson är övriga som kör G40.

G20-kategorin är svår att förutspå men helt klar får fjolårets främste poängplockare – Joakim Stridh – ta i extra mycket om han ska upprepa de två senaste säsongernas framgångar. Otto Gullberg är kanske den främste rivalen? En annan tänkbar vinnare är Karl-Johan Berggren och vad kan gotlänningen Alexander Holmberg uträtta nu när han gör comeback? Spännande att följa blir också Filip Engdahl, Melwin Nilsson, Tobias Harrysson och Sebastian Arenram. Ungdomar som ändå får se upp med fältets äldste – Anders Hedensjö – som så sent som 2014 var snabbaste G20-förare vid flera tillfällen.

Några av dessa frågetecken kommer att rätas ut på Mantorp Park den 7-8 maj när Ginetta och en rad andra klasser kör sin första tävlingshelg.

Avon Ginetta GT5 Challenge 2016

Ginetta G40

3. Niclas Harbig, Göteborg

7.Anders Ekdahl, Linköping

8. Roger Joleby, Halmstad

9. Karl- Arne Källström, Sandviken

28. Sebastian Berger Axelsson, Kil

30. Robin Lassander, Eriksmåla

57. Andreas Andersson, Furulund

65. Bror Ellfolk, Eskilstuna

70. Olle Olsson, Arvika

Ginetta G20

5. Otto Gullberg, Göteborg

6. Daniel Axelsson, Linköping

17.Karl-Johan Berggren, Anderslöv

18. Erland Berggren, Anderslöv

19. Alexander Holmberg, Visby

20. Anders Hedensjö, Vällingby

22. Filip Engdahl, Flyinge

26. Melwin Nilsson, Tomelilla

33. Ingemar Asp, Löddeköpinge

42. Tobias Harrysson, Göteborg

66. Joakim Stridh, Gislaved

88. Conny Strandberg, Helsingborg

99. Mats Ricknäs, Stockholm

133. Sebastian Arenram, Åkersberga

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark