Fredrik Ekblom delar Ferrari med Hugh Grant!

images-1

En av landets mest namnkunniga förare delar bil med skådespelaren Hugh Grant i helgens Swedish GT-tävlingar på Ring Knutstorp. Polestar´s Fredrik Ekblom byter sin STCC-Polestar Volvo mot en Ferrari 458 Challenge Evolution och får samtidigt fungera som mentor för den världsberömde filmstjärnan.

– Jag har varit med om mycket men det här är ändå något verkligt speciellt. Att få dela bil och erfarenheter med självaste Hugh Grant, det trodde jag aldrig, säger Fredrik.

Vem som är den största stjärnan på banan råder det väl knappast några tvivel om, men Hugh Grant är ingen riktig nybörjare. Han har gått igenom Ferrari-kurserna på Fiorano-banan, avverkat många varv på Silverstone och har italiensk licens. Dessutom kör han en Ferrari F12 Berlinetta privat…

– Normalt brukar jag alltid sikta på seger men den här gången är det inte så viktigt – det  är mer en kul grej och något att klistra in i familjealbumet.

Men förmodligen kommer vinnarinstinkten tillbaka strax efter klockan 13 på lördagen. Då tävlar nämligen Fredrik i det kortare sprintracet där huvudkonkurrenten är STCC-kollegan Richard Göransson – båda i identiska Ferrari 458:a. Det kan bli helgens verkliga höjdpunkt på själva banan men i depån är det med all säkerhet Hugh Grant som står för stjärnglansen!

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark