Fredrik Blomstedt vann klassen i 24-timmarsloppet

Barenghi-Blomstedt-Cimadomo-Mantori-720x400

Trots ett 20 minuter långt extra stopp för att byta en trasig oljekylare blev det klasseger för Fredrik Blomstedt i Paul Ricard 24 hours. Fredrik körde en Ginetta G50 för det italienska Nova-teamet och delade bilen med Philippe Cimadomo, Andrea Barenghi och Carlo Mantori. Det extra stoppet gjorde att man fick nöja sig med en nittonde plats totalt i det 58 bilar starka startfältet men det räckte ändå till seger i SP3-klassen.

Fredrik – som var den snabbaste föraren av de fyra – fick förtroendet att köra första 90-minuterspasset och totalt blev det sex timmar i bilen under dygnet för honom.

– Det var en lite annorlunda men kul upplevelse att köra ett så här långt lopp, berättar Fredrik. Körningen under natten hade jag varit lite osäker inför men det gick hur bra som helst!

Ginetta G50 har under åren visat sig vara en mycket effektiv tävlingsbil som fungerar lika bra i race av sprintkaraktär som i längre tävlingar. Nova-teamet har ett dussintal Ginetta-bilar, de flesta G50 men också två G55, som man tävlar med både i Euroseries by Nova och i 24h.com-serien. Fredrik har erbjudits att köra resterande tävlingar i den globala långdistansserien, men avvaktar tills vidare att bestämma sig.

– Det är ju ett uppehåll tills vi kör Euroserien igen  (på Spa Francorchamps i början av september) så kanske finns det utrymme för något mer. Fast just nu är inget bestämt.

Paul Ricard 24-timmarslopp dominerades som väntat av de snabba GT3-bilarna och snabbast av alla var RAM Racing Mercedes SLS AMG med kvintetten Onslow/Cole/White/Jaeger/Christodoulou som förare.

 

 

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark