Fredrik Blomstedt kör Maserati på Red Bull Ring!

Maserati-GranTurismo-MC-Trofeo---Kuppens

Fredrik Blomstedt fick en bra start på säsongen med en andra- och en tredje plats på Paul Ricard för en knapp månad sedan. Då tävlade han för italienska Nova-teamet i en Ginetta G50 – något han kommer att fortsätta med under resten av året.

Med ett uppehåll på nära två månader till andra tävlingshelgen tar Fredrik nu chansen att få mer körning i kroppen genom ett extra inhopp på Red Bull Ring i Österrike kommande helg. Men denna gång är förutsättningarna lite annorlunda när han tar plats i en 480 hkr stark Maserati för att tävla i deras Trofeo MC World Series.

– Maserati Trofeo körde också på Paul Ricard och serien såg så intressant ut att det kändes lockande att prova, berättar Fredrik. När vi fick ett bra erbjudande var det lätt att tacka ja…

Maserati Trofeo gör i år sin sjätte och sista säsong. Gran Turismo-modellen – på vilken tävlingsbilen baseras – ersätts nästa år och i stället kommer samtliga befintliga Trofeo-bilar att byggas om till GT4-specifikationer. Framgångsrike Abarth-föraren Niklas Lilja tillhör de som fått förtroendet att testa fram GT4-bilen och han kommer också att delta på Red Bull Ring – med en modifierad bil för den kategorin.

– Att Maserati-bilarna förvandlas till GT4 innebär ett viktigt tillskott för både nationella och internationella serier, säger Fredriks coach Leif Lindström. Redan i år kommer några bilar att köra i Euroseries by Nova och resterande bjuds ut till försäljning i vinter – efter avslutningen i Abu Dhabi. Priserna som aviserats är minst sagt intressanta, så bilarna lär nog säljas i snabb takt…

Tävlingarna i Österrike består av två 40 minuter långa lopp – utan depåstopp – och är den andra och sista tävlingshelgen i Europa. Därefter transporteras alla bilar till USA för två tävlingar innan det är dags för höstens avslutning på Suzuka-banan i Japan och slutligen Abu Dhabi i december.

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark