Fredrik Blomstedt kör Ginetta LMP3 i Portugal

juno__0005_DDLP0374

Ett sent erbjudande och ett lika snabbt beslut. När Ginetta bestämde sig för att anmäla två LMP 3-bilar till kommande helgs avslutning för internationella V de V-serien, ville man gärna ha Fredrik Blomstedt som förare i den ena. Den test han gjort tidigare i fabrikens GT3-bil imponerade och nu väljer man att köra honom tillsammans med Ginetta´s egen testförare – Mike Simpson. Engelsmannen som för övrigt vann LMP3-klassen på samma bana för någon månad sedan. Tre förare kommer att dela varje bil i 6-timmarsloppet – men vem som blir den tredje är ännu inte klart. Helt säkert dock att det blir en AM-förare då reglerna föreskriver att högst två PRO får dela på körningen i varje bil. Den andra Ginetta LMP3-bilen ska köras av bland annat Carl Breeze – runner-up i årets Ginetta Super Cup.

V de V är en tävlingsserie baserad i Frankrike med tävlingar på kända europeiska banor.   Ginetta´s LMP3-bil tävlar tillsammans med GTE- och GT3-bilar och i organisationens klasspaket ingår också en Endurance-serie för CN-bilar och en för historiska GT-bilar. Funyo Cup är ett annat populärt inslag där man kör kortare lopp med en enhetssportvagn  som drivs av en Peugeot-motor. Samtliga klasser samlar många deltagare och intresset för V de V ökar hela tiden.

För Ginetta blir den franska serien än mer intressant nästa år då LMP3-bilen delvis byter skepnad, får mer effekt (till lägre pris!) och byter namn till G57. En aluminium V8:a från Chevrolet på 570 hkr blir den nya drivkällan och Ginetta lanserar därmed ytterligare en märkesklass – för första gången på europeisk basis där man åtminstone första året kör tillsammans med GT-bilarna.

 

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark