Första testen för Ginetta´s nya LMP3-bil

CAo6ZzyXIAAJ5VD.jpg-large

Under måndagen och tisdagen arrangerade European Le Mans Series sin officiella testdag med 27 deltagande bilar – i klasserna LMP2, LMP3 och GT (GTE/GTC). Snabbast av alla var  Murphy Prototype´s Oreca-Nissan med Nathanael Berthon och bland GT-bilarna toppade Andy Priaulx i BMW Z4 GTE-kategorin medan Luca Persiani – Ferrari 458 – presterade den bästa varvtiden i GTC.

Paul Ricard-testen var också första testen för Ginetta´s nya LMP3-bil och man använde de båda dagarna till utvecklingsarbete. Bästa tiderna låg i nivå med de främsta GT-bilarna och mer lär komma. Tanken från organisationen är att LMP3 ska ligga mellan LMP2 och GT.

Nu återstår bråda dagar innan premiären på Silverstone den 11 april. Inte mindre än sju Ginetta LMP3 är anmälda och det teamet lärde sig under testdagarna tar man nu med sig till slutproduktionen av resterande bilar. På Paul Ricard körde man totalt 68 varv och det var testföraren Mike Simpson, Ginetta´s ägare Lawrence Tomlinson och OS-guldmedaljören i cykel – Chris Hoy – som delade på uppgiften.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark