Flera segerkandidater när Ginetta kommer till Rudskogen

Ginetta GT5 Challenge gästar Norge och Rudskogen för första gången med ett startfält på 20 bilar. Den nyare G40-modellen dominerar till antal och efter premiären på Mantorp Park är det svårt att ta fram en favorit.

Snabbast på kval och i inledningen av loppet var Robin Lassander men han tvingades bryta Race 1 i en klar ledning. Ett problem med differentialen som dessvärre inte gick att reparera till det andra loppet. Det fick till följd att två före detta G20-förare tog var sin heatseger – Sebastian Arenram och Otto Gullberg. Men det var hårt i kampen om platser på podiet och såväl Anders Gustavsson som Niclas Harbig nosade på segrar. Även gotlänningen Alexander Holmberg var väl framme och ligger femma i sammandraget efter två deltävlingar.

Blir det samma kvartett som gör upp om tätplaceringarna även i Norge? En bana som aldrig tagit emot Ginetta förut och där de allra flesta inte kört ett enda varv. Kan nykomlingar som Emil Dose, Filip Engdahl, Mikael Karlsson, Niklas Kristiansson, Rasmus Hedberg, Rasmus Hultgren eller Joakim Ramsberg utmana? Och hur går det för mer rutinerade förare som Bror Ellfolk och Roger Joleby?

Bland G20-förarna är det enklare att gissa. Joakim Stridh är klar favorit sedan Daniel Axelsson valt att stå över denna helg. Vi får se om någon ur kvartetten Anders Hedensjö, Andreas Lundin, Christian Hampf och Thomas Henriksson kan bjuda upp till kamp.

De båda Ginetta -tävlingarna körs lördag och söndag och klassen har sällskap av Porsche Carrera Cup, Clio Cup och Formula STCC på Rudskogen.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark