Fjärde raka titeln för Hampus Rydman

Hampus Rydman uppfyllde allas förväntningar och segrade i båda helgens Ginetta-tävlingar på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Därmed har han avgjort årets Ginetta GT5 Challenge trots att en helg återstår. Hans fjärde raka och femte sammanlagt i Ginetta.

I dagens första deltävling såg det ut som vanligt med Hampus i täten loppet igenom och med Kevin Blomberg som nästan lika klar tvåa. Mot slutet närmade sig dock Joakim Strid och var bara en knapp sekund efter i mål efter en strong körning. Douglas Dahlström slutade fyra före Anders Gustavson och Alexzander Kristiansson. Niklas Kristiansson var som vanligt bäst av seniorerna med Johan Thunholm som tvåa i den kategorin.

Med ett kval som drabbades av två omgångar rödflagga såg startuppställningen lite annorlunda ut i andra loppet, eftersom flera inte hann få till två snabba varv. Mest noterbart att Hampus Rydman bara noterades för en tid och följaktligen startade i sista led.

Kevin Blomberg stod i pole position men gjorde ingen bra start utan föll ner till fjärde plats. Istället var det Andreas Lundin som tog ledningen före Alexzander Kristiansson. Deras tid i toppen blev dock kortvarig när Hampus Rydman kom stormande från den sextonde startrutan. På mindre än två varv var han ifatt och väl i ledningen var han naturligtvis omöjlig att stoppa. Safety Car skickades ut på banan sedan Jesper Ramsberg fastnat i Lecakulorna efter en tät kamp med Blomberg och Strid. Även den sistnämnde hamnade utanför asfalten i ett senare skede och tappade många placeringar. Men fajten om andraplatsen fortsatte och det var en jämn kamp mellan Kristiansson och Blomberg, som tyvärr slutade med att Alexzander snurrade i Opelkurvan efter att ha försökt passera Kevin på insidan. Blomberg tog därmed en ny andraplats bakom Rydman med Andreas Lundin som fin trea. Douglas Dahlström var fyra på nytt medan Alexander Holmberg följde upp sjundeplatsen från första med en femte plats. Niklas Kristiansson körde in som sexa och var på nytt bäste senior.

I sammandraget är Kevin Blomberg klar tvåa och leder även JRM. Andreas Lundin passerade Jesper Ramsberg och är nu trea med jämne Douglas Dahlström femma. Ginetta GT5 Challenge avslutas på Mantorp Park 1-2 oktober.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark