Filip Engdahl inför sin andra säsong i G40

Kanonloppet i Karlskoga med STCC & SPVM

Filip Engdahl från Flyinge är en av de som startade i Ginetta G20 för att i fjol byta till G40. Han kör den bil som Niclas Lindström vann serien med 2014 och 2015 och som sedan övertogs av Robin Lassander. Som i sin tur var nära att vinna året därpå men slogs på ”mållinjen” av Andreas Andersson. 

Säsongen som gick bjöd på växlande resultat från Filip men vid vissa tillfällen visade han att snabbheten finns där

”Jag tycker att det lossnade riktigt finalhelgen på Karlskoga, särskilt under kvalet när jag var trea. Jag räknar med att kunna bygga vidare på det 2018.

Filip Engdahl är 19 år och jobbar sedan en tid tillbaka som säljare på Häggenäs-Auto i Hörby. Innan dess arbetade han för Micke Ohlsson på Ljungbyhed Motorbana och fick tillfälle att köra en hel del snabba bilar.

”Ja, det var kul och lärorikt och jag vill kunna fortsätta att vara delaktig på något vis, för man gör ett bra jobb och utvecklar anläggningen hela tiden.”

Vad är då målet för framtiden?

”Ginetta-klassen är riktigt bra och konkurrensen blir ännu hårdare nästa år. Jag hoppas förstås kunna vara med och fajtas däruppe. På sikt är målet att köra GT4 eller möjligen Carrera Cup.”

Precis som flertalet i klassen driver Filip sin bil själv, tillsammans med sina föräldrar. Ett sätt att hålla kostnaderna nere och han tror inte det innebär en begränsning.

”Jämfört med G20 är G40 mycket mer racerbil. Den är ändå enkel att sköta och en helt fenomenal bil att börja tävla i, både ekonomiskt och körmässigt.”

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark