Ferrita huvudsponsor för Mantorp Park 500

image009

Ferrita – tillverkare av rostfria avgassystem till alla typer av fordon – har skrivit ett treårsavtal som huvudsponsor av Mantorp Park 500. Första upplagan körs den 4-5 oktober och väntas samla ett stort och blandat startfält, bestående av GT- och touring-bilar. Tävlingen kommer att sändas i den internationella kanalen Motors TV som når ut över stora delar av Europa samt flera andra länder. Avgassystem och ljuddämpare till tävlingsfordon är ett av Ferritas affärsområden och med hjälp av MP500 räknar man att komma ut med sitt varumärke även utanför Sverige.

Avtalet sträcker sig över tre år vilket samtidigt är en garanti att MP500 är en långsiktig satsning där ett mål är att tävlingen också ska locka team från andra länder.

– Det är mer än 40 år sedan Mantorp Park 500 kördes senast. Då var det EM för standardvagnar och nu ska banan tillbaka på den internationella kartan, säger Fredrik Ström, projektledare på östgötabanan.

MP500 är ett samarbete mellan Mantorp Park och Leif Lindström Promotion. Med Ferrita som partner har projektet fått en rivstart redan första året!

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark