Far och son Skoog kör tillsammans i Swedish GT

1236853_10200618511367075_869996370_n

Patrik Skoog och sonen Henric kommer till start i Swedish GT-premiären på Mantorp Park kommande helg. De ska köra den Porsche 997 som Patrik normalt tävlar med i tyska VLN och de ställs mot flera Ferrari 458 Challenge och ytterligare ett par Porsche i GTA-klassen. Blott 18-årige Henric Skoog tävlar normalt i Renault Clio Cup och dominerade premiären på Kinnekulle Ring för några veckor sedan. När han nu tar steget till den betydligt starkare och snabbare GT-bilen är det dock ingen helt ny upplevelse för honom.

– Henric har testat en del i Porschen tidigare och i höstas fick han dispens på åldersgränsen för att köra Swedish GT på Anderstorp, berättar pappa Patrik.

En premiär som ynglingen kan vara stolt över. I söndagens lopp startade han från ruta fyra och tog omgående ledningen, som han sedan höll under ett par varv i kamp med Audi R8 LMs och Ferrari 458.

Formatet för årets Swedish GT är två kortare race där AM-förare inleder och där PRO tävlar i det andra loppet. Senare under eftermiddagen kör man en tävling över 50 minuter med obligatoriskt depåstopp och förarbyte. För far och son står det fritt att välja vem av dem som kör i PRO respektive AM medan etablerade stjärnor som Richard Göransson och Matteo Babalus automatiskt hamnar i PRO-gruppen. Oavsett vilket val man gör kan det räcka långt för familjen Skoog – inte minst i det längre loppet där det gäller att han en så jämn förarbesättning som möjligt.

 

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark