Emil Dose siktar på de verkliga topplaceringarna

Kanonloppet i Karlskoga med STCC & SPVM

Efter flera framgångsrika säsonger i kart ute i Europa debuterade unge dansken Emil Dose i Ginetta i år. Ett premiärår som gav mersmak då han slutade femma totalt och placerade sig som årets bäste ”rookie”. I sammandraget var han endast en poäng efter rutinerade Niclas Harbig och tog sig upp på pallen vid tre tillfällen.

Men inför 2018 är målen ännu högre. Han kan banorna, bilen och kommer att vara bra förberedd när det är dags för premiär på Ring Knutstorp. En av de två banor han inte kört på förut – den andra är Anderstorp. Men i förberedelserna ingår tester och Emil räknar med att hinna med åtskilliga varv på banorna innan själva tävlingarna.

”Hittills har kvalen varit min svagaste del. Jag har alltid tagit placeringar när det blivit dags för tävling. Men nu ska jag verkligen försöka att få till bra startpositioner varje gång.”

Precis som under 2017 kommer Tintin Kanrell att sköta bilen åt Emil Dose.  Scuderia Kanrell som är baserat i Stockholms-trakten och familjen Dose boende utanför Köpenhamn. Hur går det ihop?

”Vi är vana vid resor från kartingtiden, så det här är ingenting. Då reste vi regelbundet till Tyskland, Italien och andra länder.”

Många danska förare har etablerat sig i Sportvagns- och GT-racing och det är målet också för Emil Dose. Om framgångarna blir de förväntade kan det ske redan 2019.

”Jag siktar på att köra större GT-bilar, kanske GT4. Om det blir i England eller en europeisk serie får vi se.”

Men innan dess måste han leverera toppresultat i svenska Ginetta GT5 Challenge. Mycket talar för att Emil kommer att lyckas. Ambitionerna är det inget fel på och i uppladdningen ingår mycket fysisk träning – sex dagar i veckan. Frågan är om någon i fältet är mer vältränad än Emil Dose – som fyller 17 år under 2018 och definitivt tillhör den unga generationen som ser en perfekt plattform i Ginetta GT5.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark