Dubbla segrar för Dennis Strandberg

w93xP16MNRW6tef4N-hJZ4EMvq6hOgiGDndfPO92vBo

Dennis Strandberg´s comeback i Lackdepån Ginetta GT5 Challenge gav full utdelning. Två segrar på Karlskoga Motorstadion som ett genrep inför nästa helgs tävlingar i British GT på Snetterton. Men han fick hårt motstånd från regerande Ginetta-mästaren Niclas Lindström som tog pole position med åtta hundradelars marginal till Dennis. I första loppet var det också jämnt – endast en dryg sekund skiljde i mål. Lindström tog  ledningen men redan på första varvet pressade sig Strandberg förbi. En sammanstötning mellan Jesper Prytz och Niclas Linström gjorde att den senare hamnade utanför banan och föll ner till fjärde plats, då även Bror Ellfolk. Strax efter snurrade Prytz och fick därefter kämpa sig igenom fältet upp till en slutlig fjärde plats. Niclas Lindström var dock snart tillbaka på andra plats och tog in en del mark på Strandberg innan denne svarade och höll ett konstant avstånd in i mål. Niclas Harbig gjorde en ny stabil insats och slutade trea medan Ellfolk slutade femma, efter att ett tändstift lossnat.

I G20 Cup  var det som vanligt hård kamp om positionerna och till slut var det Joakim Stridh som tog en ny seger. Robin Lassander och Kalle Berggren kämpade om andra plats och avståndet i mål var endast två tiondelar… Daniel Axelsson hamnade precis utanför pallen, följd av Andreas Andersson och Anders Hedensjö. Otto Gullberg hade problem med kopplingen och slutade ett varv efter täten.

Dennis Strandberg dominerade det andra heatet och gav inte övriga en chans. Niclas Lindström hade god kontakt inledningsvis men backade sedan av och körde in på en ny andra plats. Jesper Prytz tog hand om tredje plats tätt före Niclas Harbig med Bror Ellfolk på en ny femte plats.

Mer spänning bjöds bland G20-förarna. En kvartett, bestående av Stridh, Gullberg, Berggren och Lassander, bytte positioner varje varv. När Lassander snurrade återstod en trio som kämpade ända in i mål, där endast fyra tiondelar skiljde dem åt! Stridh vann på nytt med Gullberg som tvåa och Berggren trea.  Bakom dem var det exakt som i race 1 med Axelsson, Andersson och Hedensjö på placeringarna 4-6.

Finalen för Ginetta körs på Falkenberg den 13-14 september.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark