Dubbla segrar för Andreas Andersson

Lilla Västkustloppet i Falkenberg med SSK-Serien.
Lilla Västkustloppet i Falkenberg med SSK-Serien.

Trots att Robin Lassander stod i pole position i båda Ginetta-tävlingarna på Falkenbergs Motorbana, så var det Andreas Andersson som drog det längsta strået när det var dags att tävla. En avåkning för Robin i Race 1 gav Andreas fritt spelrum och han kunde vinna med två sekunders marginal till Niclas Harbig. Lassander körde upp sig till en tredje plats bland G40-förarna och femma totalt med Otto Gullberg som bäste G20-förare följd av Alexander Holmberg och Kalle Berggren.

I race två jagade Lassander loppet igenom för att hitta en lucka förbi Andreas Andersson, men utan att lyckas. I mål skiljde bara 18 hundradelar… I G20 stod kampen om segern åter mellan Gullberg och Holmberg tills den förstnämnde råkade ut för ett elfel och föll tillbaka. Kalle Berggren tog en ny plats på podiet med Sebastian Arenram som trea.

I sammandraget leder nu Andreas Andersson G4o-klassen på 52 poäng, tätt skuggad av Robin Lassander som samlat ihop 50. Niclas Harbig har genom jämna körningar nått upp till 42 och skuggar där bakom. I G2o rycker Alexander Holmberg ifrån med 48 inköra poäng jämfört med närmaste förföljarna Otto Gullberg och Kalle Berggren på 36 respektive 31 poäng.

Ginetta GT5 Challenge har nu sommaruppehåll och är inte tillbaka förrän den 13-14 augusti. Traditionsenligt körs då Kanonloppet på Karlskoga Motorstadion där också klasser som STCC, Porsche Carrera Cup och Swedish GT tävlar.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark