Dennis Strandberg övertygade på Oulton Park

20140419_153336

Dennis Strandberg startade årets säsong med fina insatser på Oulton Park i Ginetta GT5 Challenge. I det 26 bilar starka startfältet kämpade han om topplaceringar i samtliga tre heat med två sjätte platser och en femte som resultat. Egentligen var han femma i mål också i den sista deltävlingen men drabbade av ett tidstillägg och en placerings nedflyttning efter en mindre sammanstötning.

Brittiska Ginetta GT5 fortsätter att övertyga med stora startfält och jämn racing – detta medan flera andra klasser har bekymmer att samla startande. Jämfört med t.ex. Renault Clio Cup och Formel Ford – som båda är med i BTCC:s paket – är Ginetta-klasserna mycket mer populära. G40-modellen är en riktigt stor framgång för den brittiska tillverkaren med mer än 40 startande i klasserna Junior och GT5. Detta jämfört med Clio och Formel Ford som under påskhelgens tävlingar med BTCC på Donington Park bara fick ihop dussinet tävlande vardera…

Nästa tävling för Strandberg ligger knappt två veckor framåt i tiden. Då ska han försöka samla fler värdefulla poäng när GT5 Challenge tävlar på Rockingham 4-5 maj. Därefter väntar premiären i svenska Ginetta-serien – som börjar på norska Våler. Dennis har en hektisk säsong framför sig med tävlingar för Academy Motorsport i England och i sin egen Ginetta G40 i svenska GT5. Totalt ska han hinna med elva helger och inte mindre än 28 deltävlingar under 2014!

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark