Dennis Strandberg kör både brittiska och svenska Ginetta GT5

3gin130608-117

Dennis Strandberg delade segern i fjolårets Ginetta GT5 Challenge med dansken Morten Dons. Nu tar båda steget till England – Dons för att köra British GT i en Ginetta G55 GT4 medan Strandberg väljer den jämna och tuffa GT5 Challenge.

– England blir huvudspåret och mina ambitioner är höga, men jag kommer att köra alla tävlingar i svenska GT5 Challenge som inte kolliderar med de brittiska, berättar Dennis.

Nyligen fyllda 20 år gör han nu sin andra säsong i racing, efter flera framgångsrika år i karting. Ginetta-serien i England omfattar hela 21 deltävlingar över sju helger och man tävlar som supportklass till British GT på banor som Silverstone, Donington och Oulton Park. Men mest ser han kanske ändå fram mot belgiska Spa-Francorchamps där han även körde förra året.

– Spa är en fantastisk bana och efter tre race där i fjol kan jag den bra.

Efter tävlingarna i Belgien blir det nattkörning hem för att hinna till Falkenberg och svenska Ginetta GT5. Passande nog är allt klart på Spa lördag eftermiddag och första träningspasset på banan i Falkenberg börjar inte förrän söndag morgon…

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark