Dennis Strandberg gör comeback i Ginetta G40

Han var delad mästare (med Morten Dons) i Ginetta G40 säsongen 2013. Sedan dess har han kört mängder av tävlingar, främst utomlands. För Academy Motorsport har han tävlat i både British GT och GT4 European med en av deras Aston Martin Vantage-bilar. Till 2017 vände han hemåt och körde STCC med en VW Golf TCR för Lestrup Racing. Men både under fjolåret och hittills i år har det varit sparsamt med tävlande. Ända tills nu då han återvänder till sina rötter i en Ginetta G40 för Blomstedt/Arenram Racing.

Ginetta har alltid varit nära mig och det ska bli kul att köra G40 igen. Jag har ju en hel del goda minnen från tiden med den modellen, säger Dennis Strandberg.

Året efter triumfen i svenska serien satsade Dennis på det tuffa brittiska brittiska GT5-mästerskapet. Trots att han aldrig kört på de engelska banorna var han med i toppen hela säsongen och slutade på en delad andra plats totalt. På Spa-Francorchamps – där ingen varit förut – vann han båda loppen!
Samma år gjorde han inhopp även i Sverige och vann de tävlingar han körde. Trots att han bara deltog hälften av helgerna kom han trea totalt efter Niclas Lindström och Jesper Prytz.

Så vad kan vi vänta oss inför helgen på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Ska dominanten Hampus Rydman få en riktig utmanare?

Vi får se, säger Dennis. Jag har ju inte kört på ett tag så Hampus får nog fortsätta vara favorit. Men visst ska jag göra ett försök…

Tävlingarna i Anderstorp blir troligen de enda under året för Dennis Strandberg. Ett sätt att hålla formen inför en större satsning nästa säsong?

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark