Daniel Andersson byter karting mot Ginetta GT5

Genom åren har många unga förare tagit steget från karting till Ginetta. För flera av dem har klassen varit en utmärkt plattform för att sedan ta sig vidare till snabbare klasser. Denna trend fortsätter och senast i raden av framgångsrika kartförare är Daniel Andersson från Strandbaden strax utanför Höganäs i Skåne.

Trots att han ännu inte fyllt 17 år har Daniel en lång och gedigen bakgrund som förare. Han debuterade redan 2009 i karting och har sedan dess vunnit och kört till sig pallplaceringar i mängder av tävlingar. När han nu tagit över den bil som Niclas Harbig körde i fjol har han skaffat sig bästa tänkbara förutsättningar inför kommande säsong. En väl utsorterad G40, med vilken Niclas slutade fyra i GT5 Challenge såväl 2017 som som 2018.

Daniel pluggar på tekniskt gymnasium och ägnar en stor del av sin fritid åt styrke – och konditionsträning. Väl medveten om att bra fysik kan göra skillnad när det gäller att prestera bra resultat i racing. Han har ett stort intresse för design och kanske är det en ådra från pappa Mats, som vid sidan av sitt vanliga jobb driver en konstateljé i Höganäs.

Redan i höstas hann Daniel köra en del med Ginetta´n och målet är att komma igång med tester så snart vinter går mot vår. Något den ju brukar göra lite tidigare i de trakter han bor. Att premiären sedan körs på närbelägna Ring Knutstorp är också en bonus.

Ginetta GT5 Challenge fortsätter att locka förare och vi kan se fram mot ännu en intressant säsong för klassen. Trots att fyra månader återstår till premiären har redan inte mindre än 18 förare anmält sig. Av dessa är fyra helt nya i klassen och det återstår att se vad Daniel Andersson och de andra kan prestera mot de som har tidigare erfarenheter från G40-modellen.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark