Claes Hoffsten – från Alfa Romeo till Ginetta

Claes Hoffsten från Stockholm är det senaste tillskottet i Ginetta GT5 Challenge. Han har köpt den Ginetta G40 som Amalie Wichmand tävlade med 2018 och satsar på full säsong. Claes har ett gediget förflutet som förare och har tävlat mycket i Alfa Romeo-bilar. Senast med med sin gamla (numera ombyggda) STCC Alfa 156:a. Förra årets satsning slutade med totalseger i europeiska Alfa Challenge.

– Även om Ginettan är långsammare än min nuvarande bil så ser jag det som mycket roligare att köra i en enhetsklass igen. Roligaste minnena i min racingkarriär är fortfarande tiden då vi körde JTCC i Volvo S40 samt S60 Challenge. Tuff racing på lika vilkor med samma material. Att man kanske kan lägga lite mindre tid på skruvandet är ju också en fördel, säger Claes.

Ginetta´n står för närvarande nerplockad i raceverkstan ute i Haninge söder om Stockholm. Dekoren på bilen kommer bli inspirerad av Ulf ”Barbarossa” Boman´s gamla Ferrari Daytona GTB/4, som gjorde dom svenska banorna osäkra under tidigt -80 tal. Frågan är om Flygvapnet kommer vilja sponsra en Ginetta nu 35 år senare…

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark