Behrens & Roos vann Swedish GT-finalen

_I2B3203

Det blev en rafflande final i Swedish GT på Mantorp Park. Daniel Roos startade i pole, men det var Christer ”Cralle” Lindholm som tog starten. Han ledde fram till depåstoppen. I samma veva som depåfönstren öppnades blev det en safetycarsituation. Några team var påpassliga och gick in och gjorde sina depåstopp under safetycar. När safetycar släppte fältet fortsatte de andra att göra sina depåstopp. Daniel Roos låg kvar och nötte snabba varvtider och gick in sist av alla och överlämnade bilen till Erik Behrens. Behrens tackade genom att ta bilen i mål som segrare. Kari Mäkinen/Hampus Rydman var tvåa, 12 sekunder efter och Jan Brunstedt/Christer Lindholm kom trea. Brunstedt vann GTA-klassen totalt före Lindholm och Tommy Lindroth

_MG_9496

Magnus Holmström solokörde till seger i GTB-klassen före Ingvar Mattsson och Thomas Belfrage/Jimmy Edvardsson, som hade stora problem med en misständande bil. De fick lön för mödan, för Belfrage vann GTB-klassen före Holmström och Tomas Hall.

_MG_9016

I GT4-klassen var det spännande. Aleksander Schjerpen ledde till en början, men då ”Poker” Wallenberg var en av de smarta förarna som gick in tidigt och tog depåstoppet under safetycar, och överlämnade bilen till Daniel Haglöf, blev det dem som övertog ledningen och de vann GT4-klassen före Peter Larsen/Johan Rosén och Schjerpen. I tabellen vann Larsen/Rosén före Wallenberg, som precis gick förbi Schjerpen med sin finalseger.

Här är resultatet från finalen:

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark