Behrens och Ljungström klasstvåa i Dubai

Dubai Aston

Erik Behrens och Micael Ljungström körde danska Perfection Racing Europe Aston Martin Vantage GT4 till en fin andra placering i SP3-klassen i årets 24-timmarslopp i Dubai. De delade bilen med danska trion Kim Holmgaard, Michael Klostermann och Kasper H. Jensen och var endast slagna av Speedworks Motorsports Ginetta G50 i klassen. Den kategorin som arrangörerna kallar SP3 består framför allt av GT4-bilar och klassindelningen är identisk med övriga tävlingar i www.24hseries.com. En serie med helt fristående tävlingar  där övriga körs på Mugello, Zandvoort, Circuit de Barcelona-Catalunya och Hungaroring.

Totalsegern gick till Stadler Motorsports Porsche 997 GT3 före Munnich Motorsports Mercedes SLS AMG GT3, Black Falcon 2 identiska Merca och Kessel´s Ferrari 458. Andreas Simonsen var en av förarna i Black Falcon 2´s andra bil som han delade med bland annat Bernd Schneider och Jeroen Bleekemolen. Holländaren tog ledningen men senare fick man problem och tvingades bryta. Jan Magnussen var en av förarna i Ram Racing´s Ferrari 458 GT3 och ledde loppet under en period innan en kollision gjorde att man tappade en timma i depån för reparationer.

Dubai 24-timmarslopp har ökat i popularitet bland team och förare – hela 77 bilar deltog i årets tävling, uppdelade i ett ganska stort antal klasser för GT- och Touring-bilar samt 24-timmars-specialbyggen. Både Behrens och Ljungström hoppas vi förstås få se mer av när årets Swedish GT startar samt i Endurance-loppet Mantorp Park 500.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark