Avon Motorsport och Ginetta satsar på SPVM-klasser

16_01

SPVM – den enda serien i Sverige för enbart sportbilar – har växt sig allt starkare de senaste åren. Nu får mästerskapet ytterligare en skjuts framåt när brittiska Avon Motorsport och Ginetta Cars går in med attraktiva priser för de mest framgångsrika.

Testkörningar i England och Sverige med bilar som Ginetta G55 och G40 erbjuds de främsta i varje kategori och enda kravet är att man kör på Avon-däck. Utöver detta
kommer däckcheckar att lottas ut och de mest framgångsrika får troféer i form av pokaler efter säsongens slut.

Avon är en stor aktör inom bilsporten med ett brett utbud av dimensioner – något som är en förutsättning för att kunna leverera till en serie som SPVM, där ett stort antal olika bilar och modeller deltar. I Sverige har man också en stark agent i Pro Imp från Borås med eget lager och resurser för professionell support under tävlingarna.

En riktigt trevlig nyhet, säger SPVM:s ordförande Jan Nordgren. Intresse från viktiga engelska aktörer som Avon och Ginetta visar att SPVM är på väg åt rätt håll och fortsätter att utvecklas.

I samarbete med Avon Motorsport, Pro Imp och Ginetta Cars har Leif Lindström Promotion tagit fram följande attraktiva och unika priser för de som tävlar i Modsport och Roadsport.

Avon GT Trophy (Modsport 1 och 2):
Två bästa poängplockarna – oavsett klass – får test på Donington Park i Ginetta G55 (full support från fabrik). Fabriksbesök på Ginetta Cars i Leeds. 
Tredje bäste poängplockare – oavsett klass – test Ginetta G50 Mantorp Park
Speciella Avon-pokaler till ovanstående tre främsta.

Avon Sportscar Cup (Modsport 3, Roadsport A, B, C)
Bäste poängplockare oavsett klass – test på Donington Park i Ginetta G55
Fabriksbesök på Ginetta Cars i Leeds.
Näst följande poängplockare – 2:a, 3:a, 4:a – test Ginetta G40 på Mantorp Park
Speciella Avon-pokaler till ovanstående fyra främsta

De som önskar tävla om Avon GT Trophy eller Avon Sportscar Cup ska anmäla sig på speciellt formulär, som tillhandahålls av Leif Lindström Promotion.

Sedan tidigare tävlar också Ginetta GT5 Challenge om liknande priser. Både vinnaren totalt och bäste Ginetta G20-förare deltar på Donington-testen, vilken är planerad till sent oktober eller tidigt november. Det allra finaste priset går dock till den mest framgångsrike föraren i Modsport – som kör Ginetta G50 eller G55. En fri styrning i Ginetta GT SuperCup står på spel till ett värde av 12.000 pund!

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark