Andreas Lundin byter från G20 till G40

Kanonloppet i Karlskoga med STCC & SPVM.

Årets tvåa i G20 Cup tillhörde de som var med på resan till England i oktober. Dels för att få en rundtur på fabriken men också för att provköra Ginetta G40. Efter två testpass var saken klar: Andreas Lundin går från G20 till G40. En ny bil är beställd med leverans i vår.

”Det stämmer, säger Andreas. Vi åker över i mars för att hämta bilen och samtidigt passa på att prova den på Blyton Park.”

Andreas blir ännu en i raden av tonåringar som satsar på klassen. Han fyller 19 i vår och har två säsonger i Ginetta-klassen bakom sig. Nu ska han lära sig den nya bilen och målet första året är att regelbundet hamna på poängplats.

”Jämfört med G20 är G40 mycket mer direkt och bättre att köra.”

Andreas Lundin hoppas kunna jobba heltid med racerbilar i framtiden, gärna som ingenjör för något team.  University of Bolton – som har speciell utbildning inom motorsport – är förmodligen nästa anhalt. 

”Jag var lite tveksam ett tag om det skulle fungera att både plugga i England och samtidigt köra tävlingar i Sverige, men vi i familjen har kommit fram till att det ska gå. Därför beställde vi en ny bil och det blir minst två säsonger i den här hemma. Sen får vi se.”

 

 

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark