Anders Gustavsson tillbaka i Ginetta G40!

Efter att ha tävlat i Renault Clio Cup under två säsonger återvänder Magic Racing´s Anders Gustavsson till Ginetta GT5 Challenge. Han kommer att tävla i den G40 som senast kördes av Olle Ohlsson och numera ägs av Carl Wohlén.

 • Jag sålde min Clio i höstas och har tittat på både Swedish GT och Ginetta. När möjligheten att hyra Carl´s bil dök upp var beslutet enkelt. Med så många bilar till start blir Ginetta en av årets tuffaste klasser och då vill man gärna vara med, säger Anders.

Ginetta är ingen nyhet för Anders. Tvärtom, redan 2009 tävlade han i en G20 och slutade sexa i serien, trots att han inte körde alla tävlingarna. Därefter köpte han och brorsan Björn en G50 och vann bland annat sin klass i Swedish GT på Anderstorp. 2013 lanserades G40-modellen i Sverige och Magic Racing hängde på direkt med en bil för Anders och en för dansken Morten Dons. Morten delade segern i mästerskapet med Dennis Strandberg den säsongen. Inte ens i fjol – med Clio Cup som huvudmål – kunde Anders hålla sig borta från Ginetta, då han hyrde en G40 till premiären på Mantorp Park. Och i år blir det fullt fokus på Ginetta GT5 Challenge med målet att redan från början vara med i toppen.

 • Jag har ju kört massor av varv och många tävlingar på Mantorp Park och ska hinna med flera tester under april, så att jag är riktigt förberedd. I år lär det behövas mer än någonsin tidigare då klassen innehåller så många bilar med flera starka namn. 

Ginetta GT5 Challenge fortsätter att växa och inte mindre än 17 stycken G40-bilar är anmälda. I och med att flera av fjolårets bästa G20-förare flyttat upp till den snabbare G40, så är det naturligt att något färre av den äldre bilen kommer till start. Just nu ser det ut som att sju G20-förare kör hela serien och att ytterligare några väljer att delta i utvalda tävlingar. Sammantaget ett riktigt mäktigt fält som kan närma sig 25 bilar.

 

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark