Amalie Wichmand nytillskott i Ginetta 2018

Förra året körde hon Formel Nordic för West Coast Racing och efter ett års uppehåll satsar Amalie Wichmand nu på Ginetta GT5 Challenge. Den 19-åriga danskan har ett förflutet inom karting där hon kommit tvåa i Danska Mästerskapet vid två tillfällen och dessutom slutat fyra i Nordiska Mästerskapet 2015.

Amalie var en av de förare som testade Ginetta G40 i England i mitten av oktober och hon fann sig väl tillrätta i bilen. Hon kommer att köra för Double H Motorsport och få support av 2014/2015 års G40-mästare Niclas Lindström. 

Kvinnliga förare är inget nytt i Ginetta-klassen men det har varit tunt de senaste åren. Till skillnad mot premiäråret (2007) då inte mindre än fem tjejer deltog. Bäst gick det för Jenna Brorsson som slutade trea totalt och vann en av deltävlingarna. 

– Det är riktigt kul att vi får in en snabb och ambitiös tjej i Ginetta och förhoppningsvis blir de fler, säger seriens promotor Leif Lindström. Vi har ytterligare förfrågningar och i sommar räknar jag med att kunna erbjuda testtillfällen för intresserade.

Med Amalie Wichmand blir det två danska förare i 2018 års Ginetta GT5 Challenge Sweden. Emil Dose debuterade ju i år med en fin femte plats i tabellen och nu är ambitionerna ännu högre. Återstår om Emil kan ge Amalie några värdefulla tips inför säsongen. De känner varandra väl sedan tidigare och vill nog båda ge de svenska förarna en match. 

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark