2 x Rasmus: Ynglingar med ambitioner

Kanonloppet i Karlskoga med STCC & SPVM

Rasmus Hedberg och Rasmus Hultgren är båda födda 2002 och var yngst i klassen under 2017. Efter var sin komplett Ginetta-säsong har båda nu fått värdefull erfarenhet och är förhoppningsvis mogna för att regelbundet placera sig långt upp i resultatlistorna.

Rasmus Hedberg debuterade i Ginetta G40 redan som 14-åring i samband med finalen på Mantorp Park 2016. Eftersom åldersgränsen är 15 år fick han ansöka om dispens för att vara med. En debut som gav mersmak då han kvalade in som fyra i det 17 bilar starka fältet! Problem med kopplingen gjorde att han dock fick bryta redan innan start. I år har han visat snabbhet men inte riktigt lyckats få det att fungera vid varje tävling. Bäst gick det på Kinnekulle Ring där han var trea på kvalet och fyra i Race 1.

Rasmus Hultgren körde flera år i karting innan han gick över till Ginetta. Inledningen av året handlade mest om att lära sig bil och banor men mot slutade blommade han ut. Avslutningen på Karlskoga Motorstadion resulterade i två starka femte platser – med 21 bilar till start. I det sista loppet bärgade han denna placering efter en hård fajt med just Rasmus Hedberg – som bara var tiondelar efter i mål.

Mycket talar för att de båda fortsätter att utmana varandra. Men yngst av Ginetta-förarna kommer ingen av dem att vara 2018. Båda fyller 16 och det kommer åtminstone en förare som är ett år yngre…

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark