Kanonloppet i Karlskoga

Kanonloppet i Karlskoga med STCC & SPVM.
Kanonloppet i Karlskoga med STCC & SPVM.

SPVM och STCC tävlade i Karlskoga under Kanonloppet. Ginetta var också med. Robin Lassander tog pole i kvalet och han ledde större delen av första racet. Andreas Andersson låg länge bakom, men mot slutet av racet satte han in stöten mot Lassander och Andersson vann racet med en sekund! Niclas Harbig kom trea. I andra racet var Lassander mera vaksam och han körde stabilt i ledning från start till mål före Andersson och Harbig.

I Ginetta G20-klassen var Otto Gullberg snabbast i kvalet och han vann också första racet före Daniel Axelsson och Kalle Berggren. I det andra racet var det ingen som rådde på Berggren som vann före Sebastian Arenram och Daniel Axelsson.

Det är helt öppet i båda mästerskapen inför finalen, som körs på Mantorp första helgen i oktober.

Andreas Andersson leder G40-Cupen före Lassander och Harbig. Alexander Holmberg hade en tuff helg i Karlskoga, men han leder ändå G20-klassen. Otto Gullberg ligger tvåa. Gullberg har tagit flest segrar av alla, men en mager inledning på säsongen bromsade hans framfart. Kalle Berggren ligger trea och hans formkurva går spikrakt uppåt. Det kommer att bli mycket spännande avslutning på säsongen i Mantorp!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark