Dubbelseger till Lassander i Ginetta GT5 Challange

Vårracet på Mantorp Park. Strålande sol
Robin Lassander tog en dubbelseger i premiären på Mantorp Park.

Robin Lassander har snabbt funnit sig till rätta i sin Ginetta G40, men han fick starkt motstånd av hemmaföraren Anders Gustavson som gjorde ett gästspel under helgens tävling på Mantorp Park. De turades om att leda loppet, men Lassander gick segrande ur striden med bara en dryg tiondels sekund. Efter racet fick dock Gustavson ett tidstillägg eftersom tävlingsledningen ansåg att han hade kört för snabbt i samband med en gulflaggssituation. Andraplatsen övertogs därför av Andreas Andersson, som också är ny i G40. Niclas Harbig kom trea. I år har man återinstiftat Ginetta G40 Cup, vilket de ovanstående tre körde i.

Vårracet på Mantorp Park. Strålande sol
Ginetta G40 fr v: Andreas Andersson, Robin Lassander och Niclas Harbig.
Vårracet på Mantorp Park. Strålande sol
Ginetta G20 fr v: Alexander Holmberg, Dennis Strandberg och Joakim Strid.

Den gamla Ginetta G20 Cup rullar på som aldrig förr. Cupen fyller 10 år i år och vi fick se hela 14 bilar på griden. Det var tät och spännande racing. Joakim Strid gjorde en spektakulär avåkning i chikanen, men lyckades rädda situationen snyggt och tappade bara ett par placeringar på incidenten. Gamle mästaren Dennis Strandberg var tillbaka, nu i en G20 och han kunde vinna första racet före Alexander Holmberg, som också gjorde comeback, samt regerande mästaren Strid.

I andra G40-racet fick Lassander en lite lättare resa mot segern och segermarginalen blev så småningom hela 10 sekunder före Andreas Andersson och Niclas Harbig.

I G20-klassen vann Strandberg återigen, nu före Strid och Holmberg.

Nästa tävling körs på Kinnekulle Ring sista helgen i maj.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark